Sampo lehti 2016

Punavuori

Ferguson

Oswald "Osku"

About us- Kissala

Monica Hautaniemi
Kari Välimaa

FI* Hiawatha kissala sijaitsee Keski-Suomen upeissa maalaismaisemissa Saarijärvellä Tarvaalan kylässä.  Tilallamme kasvatetaan pienimuotoisesti "lempeitä jättiläisiä" eli Maine Cooneja, tervetuloa tutustumaan meihin ja kissoihimme! :)

Perheeseemme kuuluu minun ja kihlattuni Karin lisäksi tällähetkellä 7 kissaa, koira, hevonen, kanoja sekä kukko. Kissalamme nimi rekisteröitiin FIFE:ssä kesällä 2015. Eläimet ja niiden hyvinvoinnista huolehtiminen ovat meille yhteinen harrastus sekä elämäntapa.Tutustuimme Maine Cooneihin kissanäyttelyiden kautta ja tämä rotu vei meidän molempien sydämen todella nopeasti. ♥ Rakastamme molemmat luontoa, retkeilyä ja maaseudulla puuhastelua. Meillä on useita muitakin harrastuksia kasvatuksen lisäksi. Kari harrastaa mm. Moottoriurheilua (enduroa,trialia ja motocrossia) sekä jääkiekkoa, salibandyä ja lumilautailua. Itse harrastan lännenratsastusta/stuntratsastusta (maastakäsittelyä, hevosten temppukoulutusta) sekä valokuvausta ja käsitöitä. Olemme molemmat kasvaneet ja oppineet maalla eläinten parissa.

Kaikki kissamme elävät meillä perheenjäseninä, joilla on vapaa pääsy kaikkialle kodissamme. Pennut tottuvat meillä pienestä pitäen ihmisiin, muihin kissoihin sekä koiraan. Asumme isossa omakotitalossa, johon on kissoille järjestetty paljon kiipeilypaikkoja, omaa tilaa ja aktiviteettejä. On ihanaa katsoa kissojen leikkihetkiä ja ottaa torkut yhdessä sohvalla. Kaikki kissamme ovat sisäkissoja, joille tulemme rakentamaan ulkoilutarhan ympärivuotiseen käyttöön. Käymme osan vuodesta kissanäyttelyissä ja meillä on yleensä mukana niin Maine Coon kuin kotikissakin.

Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä, tasapainoisia, hyväluontoisia ja isoja Maine cooneja. Kasvatustyössä emme katso ainoastaan yhtä yksittäistä asiaa kissassa vaan kokonaisuutta. Kissan tulee olla harmoninen niin, että kaikki sopii yhteen. Kunnioitamme Maine Coon -rodun perinteitä ja tavoitteenamme on kasvattaa tyypikkäitä kissoja, jotka vastaavat MCO standardia. Pyrimme luomaan omia ainutlaatuisia linjoja sekä yhdistelmiä tulevaisuudessa.

Kaikilta jalostuskissoiltamme testataan
lonkat (HD), Polykystinen munuaissairaus (PKD), SMA-DNA
(Spinaalinen lihasatrofia) sekä Kardiomyopatia/Maine Coonien perinnöllinen sydänsairaus, dna-geenitestillä sekä sydämen-ultrauksella (HCM). Kissalamme on Kissanleukoosi (FeLV) ja Kissan immuunikato (FIV) sekä microsporum canis eli sienitesti vapaa. Kissalamme on testattu sienivapaaksi viimeksi talvella 2018.

Jokainen pentu saa meiltä erityishuomiota sen oman yksilöllisen tarpeen mukaan. Kaikki pentumme tottuvat pienestä pitäen ihmisten käsittelyyn, kaikkiin hoitotoimenpiteisiin sekä panostamme laadukkaisiin ruokiin jotta kasvu ja kehitys saa parhaan mahdollisen alun. Pennut myymme ainoastaan leikkautussopimuksella sekä kirjallisella sopimuksella. FIFE:ssa rekisteröidyt pennut ovat valmiita muuttamaan uusiin koteihin aikaisintaan 14 -viikkoisina, madotettuina, eläinlääkärin tarkastamina, vähintään kahteen kertaan rokotettuina ja mikrosirutettuina. Tulevat pennut myydään rakastaviin koteihin ainoastaan sisäkissoiksi, joten ulkoilun tulee tapahtua ulkotarhassa, lasitetulla/verkotetulla parvekkeella tai valjaissa. Ajoittain etsimme myös potentiaalisia sijoituskoteja Keski-Suomen alueelta kasvatukseen jääville pennuille.

Kissamme ovat meille hyvin rakkaita, joten olemme myös valikoivia pentujen uusien omistajien suhteen. Haluamme kuulla jo heti alussa millaisiin olosuhteisiin ja tarkoitukseen (lemmikiksi, näyttelyyn) kissaa ollaan hankkimassa. Pelkkiin hintatiedusteluihin emme vastaa, joten kerrothan heti alussa itsestäsi, perheestäsi, elämäntilanteestasi jne. Näyttelyissä emme velvoita uusia omistajia käymään, vaan pennut myydään ennen kaikkea perheen rakkaiksi lemmikeiksi. Mutta mikäli olet kiinnostunut näyttelyistä, autan mielelläni touhun aloituksessa ja mahdollisuuksien mukaan olen itse mukana näyttelyssä ensimmäisellä kerralla.
 

Haluamme kuulla pentujen elämästä myöskin jatkossa, joten toivomme saavamme kuulumisia aina silloin tällöin niiden uusilta omistajilta ja olemme valmiita jakamaan
kansanne niin ilot kuin surutkin. Kissa voi elää jopa 20-vuotiaaksi, joten ethän osta kissaa hetken mielijohteesta! Se tarvitsee päivittäisen hoidon lisäksi mm. huomiota, aikaa ja hellyyttä. Myös yllättäviin rahanmenoihin on aina varauduttava lemmikkin kanssa. Toivomme, että pennut saavat pysyvät omistajat ja kodin koko elämänsä ajaksi. Maine Coon on erittäin älykäs, ja seurallinen kissa, joten tästä johtuen en suosittele sitä ainoaksi kissaksi vaan kissakaveri olisi erittäin suotava.

 

Jos olet kiinnostunut kissoistamme tai mieleesi heräsi kysymyksiä, ota rohkeasti yhteyttä niin jutellaan lisää. :)

Please reload